Smartengeld bij littekens

Smartengeld littekenEen verkeersongeluk, een bedrijfsongeval, hondenbeten: ongevallen laten nogal eens littekens achter. De meeste littekens die slachtoffers oplopen door ongelukken of een aanval van een hond zullen na verloop van tijd langzaam verdwijnen. Gemiddeld duurt het een jaar tot anderhalf jaar totdat een litteken veel minder of geheel niet meer zichtbaar is. Er zijn ook littekens die niet zo gemakkelijk vervagen en blijvend zichtbaar zullen zijn, ondanks de beste behandelingen. Slachtoffers van een ongeval ervaren met name zichtbare littekens in bijvoorbeeld het gelaat als ontsierend. Littekens kunnen daarnaast ook klachten geven als pijn en jeuk. Heeft u littekens overgehouden aan een ongeluk of ongeval en is een ander aansprakelijk? U heeft dan in veel gevallen recht op smartengeld.

Smartengeld bij littekens claimen? Neem contact op met onze ervaren letselschade deskundigen voor een vrijblijvend advies. U weet dan snel wat uw rechten zijn.

Waarom smartengeld bij littekens?

Het is bekend dat zichtbare littekens mensen kunnen belemmeren in het dagelijkse leven. Slachtoffers schamen zich vooral voor littekens in het gezicht, op armen en/of op benen. Dit kan flink knagen aan het gevoel van eigenwaarde. Daarnaast herinnert een zichtbaar litteken het slachtoffer telkens weer aan het mogelijk traumatische ongeval dat de littekens heeft veroorzaakt. Een litteken kan leiden tot emotionele en psychische problemen. Er is dan sprake van immateriële letselschade. Degene die het ongeluk of ongeval heeft veroorzaakt, of de eigenaar van de hond die u uit het niets aanviel, is verantwoordelijk voor alle letselschade die u opgelopen heeft. Naast de materiële schade zoals beschadigingen aan uw voertuig of persoonlijke eigendommen, dient de aansprakelijke tegenpartij ook uw immateriële schade te vergoeden. Dit gebeurt in de vorm van smartengeld, vandaar dat het mogelijk is smartengeld bij littekens te claimen.

Smartengeld bij littekens: welke klachten heeft u?

Ontsierende, zichtbare littekens zijn al vervelend genoeg. Littekens verkleuren en kunnen verharden, waardoor het litteken bijvoorbeeld belemmerend werkt bij bepaalde bewegingen van gewrichten en vingers. Littekens geven pijnklachten, veroorzaken jeuk en krijgen soms een donkere of rode kleur die niet verdwijnt. Ook komt het voor dat littekens hoger, groter of dikker worden. Er zijn verschillende therapieën die ervoor kunnen zorgen dat littekens minder pijnlijk of zichtbaar worden. Deze behandelingen zijn echter niet gratis, kosten een slachtoffer veel geld en de resultaten vallen soms tegen.

Hoe ontstaan littekens?

Littekens zijn op zich niet meer dan een bewijs dat beschadigde huid aan het herstellen is en ze zijn daarmee onderdeel van het genezingsproces. Littekens ontstaan na diepe beschadigingen van de huid. Oppervlakkige wonden zoals schaafwonden zullen niet snel littekens veroorzaken. Anders ligt het wanneer u matige of ernstige snijwonden oploopt, bijvoorbeeld door versplinterend autoglas, als er sprake is van brandwonden of bijtwonden van bijvoorbeeld een hond. Ook letsels als arm- of beenbreuken veroorzaken vaak littekens, evenals operaties die nodig zijn na een ongeval waarbij u lichamelijk letsel opgelopen heeft, zoals verbrijzelingen of het verlies van ledematen. Auto-ongelukken zijn vaak oorzaak van littekens, maar ook als u als voetganger of fietser aangereden bent, kunt u littekens overhouden. Hoe ernstiger het letsel, hoe langer het duurt voordat een litteken geneest en hoe groter de kans dat een litteken blijvend zichtbaar is. Smartengeld bij littekens neemt de littekens niet weg maar kan toch voor enige genoegdoening zorgen.

Hoeveel smartengeld bij littekens

Jaarlijks claimen vele slachtoffers van hondenbeten, verkeers- en andere ongevallen smartengeld bij littekens. Hoeveel smartengeld bij littekens uitgekeerd kan worden, is sterk individueel bepaald. Bedragen variëren van honderden tot tienduizenden euro’s voor littekens als gevolg van hondenbeten in armen, benen en gezicht, operaties na afgescheurde pezen, littekens opgelopen door een aanrijding met bijvoorbeeld beenletsel, verkeersongevallen met verwondingen in het gezicht met als resultaat blijvende littekens in het gelaat. Bij het bepalen van de hoogte van smartengeld bij littekens spelen verschillende factoren een rol, zoals de ernst en omvang van de littekens, pijnklachten, de mate van zichtbaarheid, uw leeftijd, geslacht en de mogelijk blijvende beperkingen die de littekens met zich kunnen meebrengen.

Hulp bij claimen smartengeld

Als een ander aansprakelijk is voor het ongeval waaraan u littekens overhoudt, kunt u smartengeld claimen. Deze aansprakelijke tegenpartij dient eveneens uw juridische kosten te vergoeden. Dat betekent dat u onze hulp kunt inschakelen zonder dat dit kosten met zich meebrengt voor u. De verzekeringsmaatschappij van de ander vergoedt ons honorarium. Smartengeld bij littekens claimen is vaak een ingewikkeld en langdurig proces waarbij u goed op de hoogte moet zijn van alle valkuilen en wettelijke bepalingen.

Ons team van ervaren en deskundige letselschade juristen kan u gedurende de hele procedure bijstaan en het gehele proces uit handen nemen. Wij dragen het keurmerk van het Register Letselschade: U bent verzekerd van de beste juridische bijstand en krijgt waarop u recht heeft. Neem vandaag nog contact op om uw zaak vrijblijvend te bespreken.